Novinka

Jamal Musiala najmladším debutantom FC Bayern v Bundeslige

20/06/2020

 

Jamal Musiala na túto chvíľu nikdy nezabudne. Pri víťazstve 3 : 1 v zápase proti SC Freiburg vystriedal v 88. minúte Thomasa Müllera a oslávil svoj profesionálny debut v Bundeslige.

 

V 17 rokoch a 115 dňoch je Musiala najmladším bavorským debutantom v Bundeslige a na čele rebríčka nahradil Pierra-Emile Höjbjerga, ktorý mal pri debute 17 rokov a 251 dní (13. apríla 2013 proti Norimbergu). Jamal Musiala sa narodila v Stuttgarte a žila vo Fulde až do svojich siedmich rokov. Potom sa presťahoval do Anglicka a vlani v lete sa presťahoval z mládežníckeho oddelenia FC Chelsea do kampusu FC Bayern. V skutočnosti by ofenzívny záložník stále mohol hrať za mužstvo U17, ale po prestávke spôsobenej korona vírusom hral hlavne za mužstvo amatérov v 3.lige. 9. júna uspel vo svojom prvom zápase za mužstvo U23, keď dvoma gólmi rozhodol o víťazstve nad FSV Zwickau. Okrem toho v posledných týždňoch pravidelne trénoval s A-mužstvom.

 

Musiala nebola jediným mladým hráčom v zápase proti SC Freiburg, ktorý zažil špeciálny deň. Novozélanďan Sarpreet Singh (21) debutoval v základnej zostave a američan Chris Richards (20) vystriedaním Martíneza v 84.minúte rovnako absolvoval svoj bundesligový debut.

 

foto: © www.fcbayern.com

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.